IPL ONTHAREN

 

 

Als eerste is het belangrijk om te weten dat alle haren die je ziet niet tegelijkertijd groeien, De haren groeien in verschillende fases. 

De cyclus van het haar duurt gemiddeld 1 tot 1,5 jaar.  

De  haren groeien in drie  fase's:

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tijd van de groeifase verschilt afhankelijk van de plaats waar de haar zich bevindt. Als een haar is uitgevallen, zal het haarzakje (een haar groeit vanuit een haarzakje) een tijdje gaan “rusten”, dat wil zeggen, geen nieuwe haar produceren. Vandaar dat we als behandelaar het gehele haargroeicyclus moeten doorlopen om alle haarzakjes minstens een keer te behandelen. De gemiddelde duur van het haarcyclus duurt gemiddeld 1 tot 1,5 jaar. Dat is genetisch bepaald.

 

De IPL (intense pulsed light) behandeling gebeurt d.m.v. licht impulsen. Dit licht wordt geabsorbeerd door melanine, het pigment dat zich van nature in het merg van de haar bevindt. Deze absorptie van licht veroorzaakt een warmteontwikkeling, die naar het haarzakje wordt geleid. Zodra de temperatuur in het haarzakje meer dan 70°C bedraagt, heeft dit een gewenst stollingseffect tot gevolg. Hierdoor sterft het haarzakje af en wordt het vermogen om opnieuw te groeien vernietigd.

 

Eenmaal vernietigt, kan hier nooit meer een haar in terug groeien. Het haar wordt echter alleen vernietigt indien het vastzit in de follikel. Dit wordt de anagene fase, ofwel de groeifase genoemd. Definitief ontharen middels IPL is makkelijk en snel, maar bovenal veilig en nagenoeg pijnloos. 

Het haarzakje wat is vernietigd komt nooit meer terug

Door hormoonveranderingen zoals de overgang, zwangerschap of het gebruik van bepaalde (antibiotica) medicijnen bestaat de mogelijkheid dat er een klein percentage aan (nieuwe) haren terugkomen. Ook kan door IPL - behandelingen slapende haren aangewakkerd worden. Deze worden weer verwijderd met de IPL behandeling als u de behandelingen doorzet.

Hoeveel ipl behandelingen zijn er nodig?

Het aantal IPL ontharingsbehandelingen varieert van persoon tot persoon en is sterk afhankelijk van de te behandelen plek. Er kunnen tussen 8 en 12 sessies nodig zijn voor een maximaal resultaat. Het aantal behandelingen wordt sterk bepaald door onder andere uw haar- en huidkleur, de haardikte en het aantal haren per huidoppervlak gebied. Dat is voor elke persoon anders en onze specialist zal daarin juist adviseren om het voor u optimale resultaat te behalen. Tijdens een gratis intake gesprek krijgt u al een indicatie over het aantal behandelingen die u nodig heeft voor het gewenste resultaat. Een andere factor die een grote rol speelt bij het bepalen van het aantal behandelingen die nodig zijn om een maximaal resultaat te behalen is de groeicyclus van het haar. Om beter te begrijpen waarom er meer IPL behandelingen nodig zijn, geven we u graag meer uitleg over deze haargroeicyclus.

Houd er rekening mee dat tussen elke behandelsessie een pauze periode nodig is om de huid rust te geven en om te wachten op de nieuwe haarcyclus.

Ter indicatie:

  • Gelaat: 6-8 weken,

  • Lichaam 8-10 weken

  • Rug en Schouders 10-12 weken (voor mannen)

Let op: ontharen van grijze, wit, blonde , rode haren, dons en heel dun haar is niet of nauwelijks mogelijk met IPL. Dit komt omdat er onvoldoende pigment in deze haartypen aanwezig is

 

 

 

 

Anagene fase (Actieve groei-Fase)In de actieve groei-fase worden er

haar wortel cellen ontwikkelt. Ongeveer 85% van onze haren zitten tegelijkertijd 

in de actieve groei-fase. Deze fase kan wel twee tot zes jaar duren. 

 

Catagene fase (Overgangsfase)Wanneer de anagene fase voorbij is start de overgangsfase. Dat duurt ongeveer 1 tot 2 weken. In deze fase bereidt de haarfollikel zich voor op de rustfase. Ongeveer 2% van de totale haardos bevindt zich in de overgangsfase.

 

Telogene fase (Rustfase)De rustfase duurt ongeveer 5 tot 6 weken. In deze periode groeit het haar niet maar blijft wel met het haarzakje verbonden. Ongeveer13% van het haar bevindt zich gelijktijdig in de rustfase maar kan maximaal 24% bedragen.

I
  • Black Instagram Icon

INSTAGRAM

OPEN:

MAANDAG: 09:00 tot 15:30

DINSDAG: 09:00 tot 21:00 

WOENSDAG: 09:00 tot 15:30

DONDERDAG: 09:00 tot 21:00

VRIJDAG: 09:00 tot 15:30

ZATERDAG: GESLOTEN

ZONDAG: 10:30 tot 12:30

 

© 2013 by Beauty Clinic Dali 

KVK: 59322489

AGB-Zorgverlenerscode: 89100471

AGB-Ondernemingscode: 89054019

 

ADRES

Beauty Clinic Dali
Kempenaar 03-13

8242 BD Lelystad


info@beautyclinicdali.nl

Tel: 06 83171786

AFSPRAAK VERZETTEN/ANNULEREN

 

Afmelden of verzetten van uw afspraak kan tot 2 dagen voor uw afspraak kosteloos afgezegd of verzet worden. 

Telefonisch (whatsApp), per sms of per mail.

 

Indien de afspraak binnen 24 uur voor de afspraak wordt afgemeld wordt er 35% van het totaalbedrag in rekening gebracht. Ongeacht de reden van verzuim.